Zonnehuis bestaat 100 jaar op 24 mei 2021

Op 24 mei bestaan we 100 jaar. We gaan een jaar lang geregeld aandacht besteden aan het jubileum. Met heel veel plezier informeer ik je over de plannen voor de eerste periode.

Start jubileumjaar

Dinsdag 25 mei om 11 uur première van onze geschiedenisfilm “Zonnehuisgroep Amstelland 100 jaar”. Te zien via de livestream hieronder. Met persoonlijke herinneringen, oude beelden en mooie momenten.

Dinsdag 25 mei van 15 uur tot 16.30 uur Uitreiking Zonnehuis Penningen
Totaal zo’n twintig kandidaten werden voorgedragen voor een Zonnehuis Penning, de jongste 15 jaar en de oudste maar liefst 95: allemaal toppers die belangeloos het verschil maken voor kwetsbare ouderen in hun gemeente. Iedereen krijgt een mooie bos bloemen en de jury kende de meest bijzondere een Zonnehuis Penning toe. Je kan de uitreiking bijwonen via een livestream hieronder.

Programma: Inleiding Thijs Houtappels, bestuurder * Zonnehuis Lezing “100 jaar ouderenzorg” door Hugo Schalkwijk, Jonge Historicus van het jaar 2019 * Uitreiking Zonnehuis Penningen door Nelleke Vogel, voorzitter jury.

Juni /juli Beroepen en ambachten – vroeger en nu
Op 7 juni organiseren we de activiteit “Ambachten over de vloer”. Die dag komt onder andere een ouderwetse fotograaf op een ouderwetse manier iedereen op de foto zetten en kunnen onze bewoners genieten van vers gebakken stroopwafels en oude ambachten die aanwezig zullen zijn.

Eind juni verschijnt de eerste themakrant “Nieuws aan huis” met interessante verhalen over onze geschiedenis, interviews met collega’s en cliënten, columns, weetjes, spelletjes enzovoort.

Voor bewoners en deelnemers van de dagbesteding is er bovendien een “thematas Beroepen en ambachten vroeger en nu” met spelletjes om herinneringen op te halen, een liedjesboek, praatplaten en een praathuisje. In juli zal er een thema-uitje zijn voor degenen die dit leuk vinden.

Wij hebben er enorm veel zin in, houd onze facebook pagina in de gaten voor de leukste foto’s en video updates!

Tesa Storm

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.