Beleef de lente

Zomaar twee ritjes met de heren Tatebe en Hoogduin. Het is dinsdag 15 maart in de middag. Het is stralend weer, ongeveer 14 graden en een klein windje. Het is voor mij de eerste keer dat ik als vrijwilliger van Fietsmaatje erop uit ga met gasten op Veentrapper 5.

De heer Tatebe en ik kennen elkaar van de prikbrigade. Ik zorg ervoor dat we alle twee lekker zitten op de Veentrapper en dan gaan we los. Via een klein ommetje naar de St. Urbanuskerk. Daar glippen we via de Kippenbrug het bos in. We fietsen langs de oeverlanden van de Poel naar de Japanse kersenbloesemtuin.

We genieten van de mooie natuur, de sneeuwklokjes die bloeien en de gezellige drukte in de tuin. Alle mensen zijn vrolijk en onderweg worden we vaak met een tedere glimlach onthaald. Goede middag roepen wij dan samen… Taal is kleine een barrière, maar non-verbaal hebben we dat niet nodig.

Ook met de heer Hoogduin doen we een flits bezoek aan de Japanse kersenbloesemtuin. We komen er beiden bekenden tegen en maken een praatje. We gaan door naar de Schinkel polder. Een prachtig nieuw bos met Schotse hooglanders. We passeren twee groepen hooglanders. De breed uitstaande horens zien er dreigend uit. Geen koe verroert zich, dus dat valt mee. Als we het gemaal passeren komen we langs de Zwarte Ridder. Daar stoppen we even voor een fotomomentje.

We passeren een seringen kwekerij voor de pluk, een hortensia kwekerij, enkele kassen, een prachtige Magnoliaboom die bijna in bloei staat en dan langs het Oosterbad. Nee, het is veel te koud voor een duik in het zwembad. We verlangen eerder naar een kop warme chocolade.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.