PTT telefoons

Wonderfoon inzetten voor gaming

Misschien heeft u al eerder van de Wonderfoon gehoord. Het zijn “oude” PTT telefoons die omgebouwd worden voor ouderen die wat in de war zijn. Als je dan een cijfer draait of drukt dan krijg je een liedje te horen dat vroeger heel populair was.

Wonderfooncentrale
Wonderfooncentrale

Deze telefoons hadden als nadeel dat het hele binnenwerk van de telefoon gesloopt werd en dat er allerlei nieuwe technologie weer ingestopt werd. Daar hebben de uitvinders van de Wonderfoon iets op gevonden. Zij hebben een kastje ontwikkeld wat als een soort centrale functioneert. Dankzij stichting Amstelidee hebben we zo’n centrale kunnen kopen en via de Boemerang is er een schenking geweest van een telefoon met draaischijf. Daar zijn we ontzettend blij mee.

De Wonderfoon heeft naast het afspelen van muziek allerlei nieuwe functies. Je kunt hem als wekker laten functioneren, je kunt gesprekken opnemen. Je kunt er een heel spel mee spelen door onder verschillende telefoonnrs. allerlei opdrachten en informatie te verschaffen. Zo kun je hem bijv. inzetten bij een escaperoom. En wat te denken aan het aanleggen van een gesproken dagboek?

We gaan de Wonderfooncentrale binnenkort in gebruik nemen en leuke games voor jong en oud bedenken. Ik ben ook benieuwd of onze kinderen deze telefoons kennen. Ik kan me zo voorstellen dat zij dit hopeloos ouderwets vinden als ze dit vergelijke met hun moderne mobieltjes.

Als de familie van de bewoners een voorkeur heeft voor bepaalde muziek dan kunnen zij dat naar mij mailen. Wij kunnen dan de afspeellijst aanvullen.

Edwin Barentsen

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.